05.09.2024 kl. 19
Huskonsert med Randi Tytingvåg Trio - UTSOLGT

Randi Tytingvåg Trio har skapt et unikt lydbilde inspirert av folk, jazz og visesjangeren. De har jobbet sammen siden 2013 og har turnert jevnlig i Norge, Tyskland og Østerrike. Trioen opptrer på «gamlemåten»; alle tre rundt én mikrofon. Her kommer du tett på musikken og historiefortellingen. Et unikt lite kammerorkester!

Deres nyeste album «Hjem» har mottatt strålende kritikker – både i Norge og i Tyskland. Se mer her: https://www.tytingvaag.no/omtale Randi har skrevet musikken og tekstene har hun skrevet i nært samarbeid med poeten Helge Torvund. Denne gang har de skrevet om lengselen etter å finne veien hjem.

I anledning det nye albumet har Randi skrevet boken «Hjemover.» Hun ville gjerne dele litt mer av historiene bak sangene. Mer av prosessen. Boken tar utgangspunkt i sanglyrikken fra albumet «Hjem». Den kan leses for seg eller som en fordypning i sangene. Helge Torvund er redaktør.

Det vil være mulig å få kjøpt signert album og bok etter konserten.

Randi Tytingvåg - vokal Dag Vagle - gitar, vokal, kor Erlend E. Aasland - tenorgitar, banjo, mandola, kor

www.tytingvaag.no

Foto: Marie von Krogh

17.10.2024 kl. 19
Astrid Kloster - The High Priestess of Soul - En hyllest til Nina Simone

Astrid Kloster startet som frontfigur i Bergensbaserte Aftenlandet på 90-tallet. De siste 20 årene har hun arbeidet som soloartist med base i Stavanger. Hun har gitt ut flere soloalbum, blant annet det kritikerroste albumet SPOR, som var en hyllest til avdøde venn og kollega Kenneth Sivertsen. Dette gjør nok at mange først og fremst vil forbinde Astrid med visesangeren. Men denne damen synger like gjerne soul, jazz og amerikansk singersongwriterstoff som egen norskspråklig musikk, og det gjør hun med en stor og varm stemme og en særegen formidlingsevne.

Den legendariske afroamerikanske pianisten, sangeren og fyrverkeriet av en artist; Miss Nina Simone eller The high Priestess of Soul, som hun ble kalt, ville fylt 90 år i 2023. Nina Simone var et fargerikt og komplekst menneske, med sterke indre demoner. Hun var et ikon både musikalsk og politisk i årene hun levde og virket. Med sin dype karakteristiske stemme, sin karisma og kraft trollbandt hun publikum. Sammen med bandet sitt har Astrid laget et musikalsk portrett av Nina Simone, der sterke tolkninger av Ninas sanger og historier fra hennes liv flettes sammen.


Bandet består av Idar Hauge på tangenter, Øystein Bru Frantzen på bass og Bjørn Tjøstolvsen på trommer.

Foto: Svein Erik Fylkesnes


KJØP BILLETT